עקרונות הגישה האדלריאנית
אימון אדליריאני מבוסס על עקרונות הפסיכולוגיה של האינדווידואל של אלפרד אדלר.
הגישה הזו יעילה, עובדת ונפוצה בעולם המשפחה וחינוך הילדים.
מכון אדלר בישראל בחר להרחיב אותה גם לעולם העבודה ומכשיר מאמנות ומאמנים של מנהלים כבר שנים. זו בדיוק ההתמחות שלי.
כדי להבין קצת יותר על מה מדובר, אני מזמינה אתכם.ן להעמיק בנוגע לעקרונות המרכזיים של השיטה דרך סיפור אישי שקרה באמת להדס.
הדס, מנהלת קבוצה קטנה, הגיעה אלי לאימון כדי לשפר את מערכת היחסים שלה עם המנהלת שלה.
בשיחת ההיכרות היא פירטה והסבירה, נימקה והדגישה, טענה ושטחה את כל חסרונותיה של המנהלת, חולשותיה וכשלונותיה
ולצידם את טוהר כוונותיה וחפות צדקתה שלה.
לפי השפה האדלריאנית, היא תיארה מציאות בלתי רצוייה והדרך שבה בחרה להתמודד איתה היא להתלונן עליה.
עקרון שני בגישה האדלריאנית
הפוקוס בחיובי
המציאות שלנו בנוייה מטוב ורע והדבר שאנחנו ניתן לו פוקוס הוא הדבר שיגדל.
מהמציאות הנוכחית למציאות הרצוייה שרטטנו יחד מטרות שהגשמתן תוביל לשיפור היחסים בין הדס למנהלת שלה:
ליזום שיחה 1:1 שמטרתה שרטוט גבולות האחריות בתפקיד, להסביר את עצמה יותר בעת פגיעה, לשאול שאלות כדי להבין טוב יותר מה המנהלת שלה מבקשת ממנה, להגיד "לא" באופן אפקטיבי ואסרטיבי ועוד.
1
עקרון ראשון בגישה האדלריאנית
בחירה
כמו שטען גם ויקטור פרנקל בספרו האלמותי "האדם מחפש משמעות" לאדם יש בחירה על איך יגיב גם לסיטואציות הקשות ביותר. יש לו מרחב של בחירה ולכן המשפט "אין לי ברירה" לא עובר באימון אדלריאני.
בשלב ראשון בקשתי מהדס לתאר איך נראית מערכת היחסים במיטבה בדגש על מה היא, הדס עושה, מרגישה, מה יש לה. הדס תיארה את עצמה פחות מתעצבנת, יותר עניינית, תיארה פגישות שוטפות, מיילים מקצועיים, שאלות ממוקדות ויותר הקשבה וכך העבירה את הפוקוס אל עצמה, אל בחירתה ושליטתה במה שיקרה.
2
4
עקרון רביעי בגישה האדלריאנית
ראיית האדם כימ"ש
יצירתי, שלם ובעל משאבים
האדם אינו קורבן אלא אם כן הוא הופך את עצמו לכזה. יש לכל אחד המון משאבים לפעול בעולם ולהשיג את מטרותיו. באמצעות שאלות מכוונות הדס נזכרה ביכולת שלה להתמיד למרות קושי, בחוזקה שלה להקשיב, במשאב שלה ליצור חיבורים וקישורים בין אנשים ועוד. עזרתי להדס לרתום את כל מה שהיא כבר יודעת שהיא עושה טוב, להתמודדות עם מערכת היחסים הלא פשוטה הזו. תחושת "חוסר אונים" התפיידה. ולאט לאט החזרנו את ה"אונים" לתפיסה ולפעולות שלה, מה שעודד אותה להמשיך, להתמיד ולא לוותר ובסוף גם להשיג את המטרות שהציבה לעצמה.
3
עקרון שלישי בגישה האדלריאנית
פרקטיות
אומנם אשאל שאלות, נגיע לעומ קים, לתובנות, לחקירה אבל תמיד נחזור למטרות שהגדרנו ונמצא דרכים להשיגן.
הדס הבינה דרך התהליך מה מפעיל אותה כ"כ דוקא ע"י המנהלת הזו, מה הפרשנות שהיא נותנת, איך אפשר להגיב אחרת כדי להתקדם ולבסס יחסים מיטביים. התובנות ותרגול הכלים בין פגישות האימון, עזרו להדס להתפתח גם מחוץ לעולם העבודה וליישם את המיומנויות החדשות גם בעולם הזוגיות ועם החברות שלה.
6
עקרון שישי בגישה האדלריאנית
תפיסה אופקית לעומת אנכית
הרבה מהאומללות שלנו בעולם נובעת מההשוואות שאנחנו עושים את עצמנו לאחרים. אנחנו רוצים להיות עשירים כמו… רזים כמו… חכמים כמו… מספיקים כמו… מסודרים כמו… ועוד
אדלר מציע להחזיק תפיסה שתקדם אותנו לקבלה עצמית ולהתקדמות, לעשייה באנרגיה טובה, להשקטת הקולות הביקורתיים שבמוחינו. בקיצור. כל מה שאנחנו רוצים לעצמנו בחיינו.
התפיסה אומרת - במקום להשוות את עצמך לאחר, השווה את עצמך לעצמך של אתמול. האם עשית צעד בכיוון הרצוי מבחינתך? האם היית אדיב יותר? צעקת פחות על הילדים מבדרך כלל? סדרת את הסלון אפילו שאת כל הבית לא? הצלחת לתכנן את השבוע הקרוב? קיימת שיחת משוב אפקטיבית באופן שונה מכרגיל? אתה יכול לשמוח וזה לא משנה ואפילו מייאש ומרפה ידיים לחשוב על מה שהאחר עשה יותר ממך.
בנוסף, אנחנו תמיד נוטים לראות רק את התכונה או ההישג הבולטים של האחר שחסרים לנו ולא משכילים לראות את כל החולשות שיש להם. אבל יש להם.
ההשוואה שהדס השכילה לעשות לעצמה, ההתבוננות הזו פנימה, נתנה לה כוחות ומיקוד ואפשרה לה ללמוד מה עבד טוב ומה לא ומה כדאי ליישם כדי להשיג את המטרות שלה.
5
עקרון חמישי בגישה האדלריאנית
תרומה
בכל מטרה ופעילות שלנו כדאי לחפש איפה היא תורמת לטובה בעולם שסביבנו? לארגון שבו אנו עובדים, לקולגות שלנו, לעובדים, לבן / בת הזוג שלנו, לילדים שלנו, לחברים ולחברות, לקהילה שלנו, למשפחה המורחבת, לשותפים במתנ"ס שבו אנו מתנדבים. ככל שהתרומה שלנו רחבה יותר, הפעולה שלנו תמלא אותנו ביותר סיפוק, בחוויה של הצלחה, של הכרה ושל אנרגיה להמשך עשייה.
הדס הבינה שבשינוי ההתנהלות מול המנהלת שלה, היא משפרת את מערכת היחסים הספציפית הזאת אבל גם מערכות יחסים אחרות שיש לה ובכך תורמת לאווירה מקבלת, עיניינית ונעימה גם במעגלים אחרים שהיא חלק מהם.
לסיכום, הגישה האדליראנית באימון מדברת על עתיד רצוי, משתמשת בעוצמות ומשאבים מהעבר, היא פרקטית ומתבססת על האחריות של האדם על חייו, השליטה שיש לו על בחירותיו ועל הרצון הטוב שיש לו לתרום לסביבתו ובכך לקדם את עצמו. היא רלוונטית להשגת מטרות בכל תחומי החיים ורלוונטית מאוד לעולם העבודה למנהלים ולמנהלות בכל הדרגים.
הגישה הזו היא נר לרגליי בכל המפגשים שאני מקיימת. מקצועיים ואישיים.